Cum ne ajuta scrisul?

Am spus in primul articol că nu stiu de ce am decis să am un blog .

Am descoperit raspunsul ! Scrisul . Cel mai eficient ajutor pentru situațiile, mai ales neplăcute, din viața mea a fost întotdeauna scrisul . Poate părea absurd , dar pentru mine a fost extrem de folositor .

De ce spun asta?

In primul rând , scriind am început să mă descopar și am realizat că in foarte multe situații mă mințeam pe mine . Încă consider că, unul dintre cele mai dificile lucruri din viața unui om este de a fi sincer cu el însuși. De câte ori v-ați pus intrebarea : oare sunt total sincer/a cu mine?

Atâta timp cât nu suntem sinceri cu noi înșine ne este greu să vedem cauza problemelor noastre si ne lovim de efectul acestora . Și ce facem când ne lovim de efect ? căutăm o soluție pentru acest efect însă cauza continua să existe.

Odată cu sinceritatea față de sine vine si acceptarea. Totul devine clar. Chiar dacă lucrurile devin clare , nu întotdeauna înseamnă că se și rezolvă singure sau că iți garantează un final fericit . Însă consider că este important să știm adevărul chiar dacă de multe ori este foarte dureros.

Pentru a da un exemplu practic despre ceea ce am vrut să spun mai sus am ales o să folosesc un subiect destul de sensibil dar foarte comun .

Ex: Persoana iubită ne înșală!

În aceasta situatie prima intrebare pe care ar trebui să ne-o punem este dacă ne dorim cu adevarat să știm : de ce ne înșală?!

” Aflu că șotul meu are o aventura cu alta femeie, mă înfurii teribil, incep să plâng si dau fuga la prietena mea cea mai bună și îi spun : „nenorocitul dracului , mă înșală!!! pe mine care am grija de plozi , fac curat , calc , spăl, merg si la servici !!! ” . Acesta este efectul. Dar care este cauza???

  1. Noi femeile avem o sarcina destul de dificila cu toate cele enumerate mai sus , facem tot ce ne stă in putință pentru familie . Poate suna puțin meschin , dar făcând toate cele menționate mai sus, de cele mai multe ori suntem prea obosite si devenim neglijente cu noi înșine si cu el , ca si barbat . Probabil o să spuneți : dupa toate cele , nu mai imi arde si de el! Este de inteles acest lucru . Si totuși , cum putem gestiona situața? Un bărbat care te iubește , pe lângă faptul că îți este soț/partener ar trebui să îți fie si prieten . Îi poti explică faptul că te simți ușor copleșita de toate treburile casei și nu îți ramane timp si energie pentru el . Daca ar putea să contriuie cu puțin ajutor in sarcinile casei … ai putea să îi dedici lui și ție mai mult timp . Important este că nu trebuie să ne neglijam soții din punct de vedere sexual . Înainte de a-ți acuza soțul de infidelitate , asigură-te ca nu i-ai dat tu motive. 90% dintre barbati, intre o camașa călcată si o partidă de sex aleg, SEXUL .

2. Aceasta opțiune este puțin mai dureroasă decât cea anterioară… Mai devreme sau mai târziu în orice relatie intervine monotonia, obișnuința , iubirea se maturizează , fluturii dispar iar conceptul de familie începe să fie din ce in ce mai puternic . Este totusi posibil ca soțul să te inșele chiar daca tu ai facut cele spuse la punctul 1. In aceasta situatie ar trebui să vă rugați partenerul să fie sincer cu voi și să fiți pregătite pentru ce ar putea să vă spună. Așa cum am spus la inceput , meritam să știm adevarul … . Atentie !!! dacă strigi in gura mare că vrei să stii adevarul ar trebui să fii pregatită pentru orice raspuns !!! Dacă ti-ar spune ca nu te mai iubește si sta cu tine datorită copiilor si a conceptului de familie , esti pregatită ???

Stiu că suna dezamagitor însă este posibil . Unele persoane chiar nu pot fi monogame, atât bărbații cât și femeile. Sentumentele se schimba. Cu timpul si simți că îți lipseste ceva … atunci cauți acel ceva in afara căsătoriei.(Despre acest subiect este mult de vorbit , daca doriți îl putem aborda).

Acum revenim la intrebarea inițială ” Cum ne ajuta scrisul ?

Scrie tot ce simți pe o foaie de hartie , scrie intrebarile pe care ai vrea să i le pui partenerului , scrie toate raspunsurile care crezi că ți le poate da (nu te minti , ia in calcul si raspunsurile care te-ar durea cel mai tare), scrie cum te-ai simți tu cu fiecare dintre aceste raspunsuri, scrie cum ai reacționa si ce decizii ai lua in functie de fiecare posibil raspuns si sentimentele tale fata de acel raspuns.

Vă multumesc că ați citit acest articol . Sper să va fie de folos. Dacă aveți comentarii, întrebări , subiecte despre care ați vrea să scriu , vă rog să îmi lăsați un mesaj sau comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s